Logo Design Decorativ  

Amenajari baie - Baia fara faianta, in stil Marocan

Amenajari Bai

Idei de amenajari baie moderna - Baia fara faianta, amenajat in stil Marocan         Daca vine vorba de amenjarea sau renovarea baii, piata gresiei si a faiantei ne ofera o gama extrem de larga de produse. De la faianta de format mare si pana la mozaicul fabricat manual, de la culorile vii si pana la cele mai extravagante texturi, avem de unde sa alegem.

Dar ce se intampla cand, in ciuda ofertei, nu dorim faianta in baie? Poate am prefera mai mult o vopsea sau o tencuiala, si unde culorile am putea prepara noi, chiar la fata locului.

La alegerea unei solutii pentru peretii din baie, trebuie sa avem in vedere cel putin doua aspecte: dimensiunea incaperii si umiditatea. Pentru camera de zi sau cea de dormit ar fi usor de ales o vopsea, in culoarea dorita. La baie insa, trebuie sa avem grija ca alegerea facuta sa fie rezistenta la aburi sau chiar si la stropirea cu apa si sa nu permita aparitia mucegaiului.

In ultimii ani, tot mai multi arhitecti si beneficiari au preferat inlocuirea faiantei cu tencuieli traditionale, rezistente la umiditate. Traditionale, pentru ca aceste tencuieli speciale au radacini in baile turcesti, gen Hamman (bai orientale), sau inspirate din tehnici speciale din Maroc.

In Maroc, de exemplu exista un var special, foarte hidraulic cu o compozitie aparte.
Prin acest material, natura a oferit marocanilor un produs, care prelucrat corespunzator, confera niste suprafete cu impermeabilitatea unui beton din statiile de epurare.

Citeste tot articolul >>
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008-2023 Design Decorativ