Logo Design Decorativ  

5 sfaturi pentru plantarea copacilor

Copacii si arbustiise cumpara fie in ghivece, in saci care invelesc radacinile sau cu radacinile goale. In saci, radacinile sunt invelite cu pamant, care apoi este infasurat in iuta sau intr-o plasa de sarma. Plantelecu radacinile goale se cumpara fara pamant. Ambele variante sunt potrivite doar pentru plantarea de primavara si de toamna. Exemplarele din ghivece, care se mai numesc si plante de container, pot fi amplasate in gradina in timpul intregii veri.

1. Groapa de plantaretrebuie sa fie cel putin atat de lata si de adanca incat radacinile sa aiba loc lejer in ea. Cum groapa se umple cu compost maturat sau cuhumus afanat, ea va oferi conditii de start cu atat mai bune plantelor cu cat este mai mare. In cazul solului greu si lutos, este ca bine ca groapa sa fie de doua ori mai mare decat de obicei.

2. Tutorii de sprijin,care le confera stabilitate puietilor in primii lor ani de viata, seamplaseaza in groapa in acelasi timp, caci daca se infig mai tarziu in pamant, tutorii pot rani radacinile acestora.

3. Invelisul radacinilor,din materiale naturale, cum este iuta, nu trebuie indepartat. Desfacetidoar nodurile si lejerizati colturile. Este adevarat ca plasele desarma ruginesc si elibereaza radacinile plantelor, dar trebuie separate cat mai larg posibil.

4. Adancimea de plantareeste hotaratoare pentru sanatatea tuturor arbustilor. Coletul (gatul radacinii) trebuie sa se afle la nivelul suprafetei pamantului. Daca planta sta prea adanc, partea inferioara a tulpinii va fi acoperita cu pamant. In acest caz, exista pericolul putrezirii scoartei, iar consecinta acestui fapt este moartea copacului. Daca radacinile stau prea sus, cele superioare se usuca, iar copacul va fi slabit. De aceea, plantati in doi: in timp ce o persoana stabileste adancimea corecta,cealalta persoana umple groapa cu pamant si calca bine zona, pentru tastare.

5. Udati imediat, temeinic, toti copacii proaspat plantati. Creati un mic musuroi de pamant in jurul tulpinii.
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ