Logo Design Decorativ  

Amenajari Gradini

Idei de amenajari gradini si curti, poze cu gradini amenajate, amenajari exterioare


Sfaturi pentru gradina in luna martie - partea 2

Protejati scoarta pomilor fructiferi!

Asa numitele crapaturi de ger existente in scoarta pot sa apara si la speciile rezistente la frig, precum marul, parul sau ciresul. Cauza este deobicei o diferenta mare de temperatura intre zi si noapte. Tocmai cand este frig si soare, cand lemnul orientat spre sud se incalzeste puternic peste zi, in timp ce pe partea opusa este inca inghetat, scoarta copacilor poate sa plesneasca. Daca aveti numai cateva pomi fructiferi in gradina, puteti sprijini de tulpini, ca protectie, o scandura lata sau le puteti inveli cu folie textila.
Important:dupa ce trece pericolul gerului, folia trebuie indepartata, altfel pe scoarta se cuibaresc usor diversi daunatori. Ceva mai dificila, dar simai utila este traditionala varuire a tulpinii cu un produs pe baza decalcar, care se gaseste la magazinele de specialitate. Varuirea protejeaza de diferentele de temperatura si de daunatori.

Citeste tot articolul >>
 
Sfaturi pentru gradina in luna martie

Primavara intotdeauna ne impresioneaza cu straturile de flori ca niste covoare.

Cofrajele de oua:
Acum incepe sezonul de insamantare a florilor de vara. Vase ieftine pentru cultura sunt si cartoanele de oua: in fiecare scobitura puteti pune pamant si cate o samanta. Dupa ce plantele devin suficient de puternice, separati fiecare scobitura si amplasati-o in strat!

Bulbi:
Daca solul este dezghetat puteti planta bulbii de care a-ti uitat in toamnatrecuta! Cum acestia pot fi deja incoltiti, nu trebuie amplasati la o adancime prea mare, de preferat mai la suprafata!
Flori in zapada:

Daca mai ninge acum, arbustii infloriti , cum sunt Hamamelis sau iasomia de iarna, trebuie scuturati doar daca zapada este prea grea.

Citeste tot articolul >>
 
<< Start < Inapoi 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Inainte > Sfarsit >>
Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ