Amenajari Gradini
Idei de amenajari gradini si curti, poze cu gradini amenajate, amenajari exterioare
|
Begoniile bulboase amplasate in gradini, parcuri si pe balcoane incanta in special prin perioada lunga de inflorire.Soiurile noastre sunt hibrizi ai caror "stramos" au fost adusi abia in 1965 din Anzii peruani si bolivieni.
Forma:
Frunzele begoniei bulboasesunt mari si asimetrice iar florile mari sunt de obicei batute. Existasoiuri monocrome cu flori rosii, roz, galbene, albe si portocalii, darsi soiuri bicolore, cu flori marmorate, sau soiuri cu flori cu petalecrete, franjurate sau ondulate. Plantele ating deseori inaltimi de peste 25-30 cm.
Loc:
Ideal este un pamant bogat in humus si umed. Planta prefera, de asemenea, un loc racoros, la penumbra.
Plantare:
Begonia bulboasa trebuie plantata afara abia in a doua jumatate a lunii mai, pentru ca e foarte sensibila la ger. Bulbul se acopera cu putin pamant, iar partea scobita a bulbului trebuie sa stea in sus. Bulbii se pun la distanta de 25 cm.
Ingrijire:
Cand se anunta primele geruri nocturne, begoniile se aduc in casa. Bulbii se tin intr-un loc uscat.
Sfat:
Begoniile pot sta si in locuri intunecate, de pilda sub conifere.
|
Protectie:
Unstrat protector din resturi maruntite din gradina si din resturi de iarba uscate impiedica uscarea pamantului din stratul de zmeura. Dupa culegerea fructelor, dozele de apa se reduc.
Scurtati vita de vie:
Acum se scurteaza toti lastarii de struguri de vin si de masa. Dupa fructe, se lasa 4-5 frunze.
Udati piersicii:
Piersiciise uda temeinic, din belsug cu aproximativ 14 zile inainte de culegerea fructelor. O doza de 20-30 litri/mp este mai convenabila decat o irigare multipla, dar mult mai redusa in privinta cantitatii.
|
Insamantare:
Pana la sfarsitul lui iulie se pot insamanta feniculul, andivele, salata, varza de China si guliile de toamna.
Broccoli:
Mugurii de broccolide toamna sunt mai fermi decat in cazul soiurilor de vara. Amplasati rasaduri precultivate la intervale de 50x50 cm intr-un strat cu pamant umed si bogat in substante nutritive. In jurul gatului radacinii, amplasati un guler de carton, care protejeaza de musculita de varza.
Taiati vinetele:
La vinetese taie varful lastarului median, imediat dupa ce se formeaza fructele.Apoi rupeti varfurile lastarilor laterali. Lasati doar 5 lastari pe fiecare planta.
|
Loc:
Hortensiile
pot fi cultivate cu succes in ghivece si in locuri insorite in cea mai mare parte a zilei.
Conditia:Plantele trebuie udate temeinic, iar ghivecele trebuie sa fie suficientde mari si sa aiba gaura de scurgere a apei. Toate hortensiile cresc in pamant de rododendroni.
Irigare: Hortensiile iubesc apa deploaie statuta, care poate fi adunata in butoaie mari. Daca nu este deajuns, se completeaza cu apa de la robinet, care se lasa sa stea un timp, in prealabil. In timpul verii, hortensiile se uda dimineata si seara, cate doua stropitori de 10 litri la un ghiveci mare.
Ingrasamant:De la mijlocul lui aprilie, administrati-le hortensiilor, o data la opt saptamani, un ingrasamant fuild care contine fier. In plus, administrati-le regulat un ingrasamant special pentru hortensii.
Taiere:Toamna, se taie florile ofilite, chiar sub inflorescenta. Primavara, se indeparteaza la toti lastarii, restul de codita, char deasupra frunzei superioare.
Iernare: Hortensiile din ghivece sunt mai sensibilela ger; de aceea, toamna, trebuie adunate intr-un garaj sau in alt loc luminos si ferit de ger, unde trebuie udate ocazional. De la mijlocullui aprilie, se amplaseaza mai intai intr-un loc la penumbra, inainte de a fi aduse in locul definitiv si insorit in care isi vor petrece toata vara.
|
|
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte >
|