Logo Design Decorativ  

Amenajari Gradini

Idei de amenajari gradini si curti, poze cu gradini amenajate, amenajari exterioare


Cum se obtin hortensii albastre?

Pamantul acid si ingrasamantul suplimentar care contine aluminiu transforma florile roz in flori albastre. Ingrasamantul special pentru hortensii indeplineste ambele conditii: substrat acid si aluminiu in forma solubila.

Cum functioneaza?

Aluminiul, care este accesibil plantelor doar intr-un mediu acid, intra in legatura cu substanta colorata roz delfinidina si coloreaza florile innunate albastre.
Daca o hortensie albastra nu are parte de aluminiu intr-un mediu acid o perioada mai lunga de timp, ea va face din nou flori roz.
 
Levantica - taierea si inmultirea
Pentru ca levantica sa ramana stufoasa mai multi ani la rand are nevoie de o taiere regulata. Cel mai bun moment este vara, imediat dupa inflorire. Nu taiati dor tulpinile cu flori, ci scurtati in acelasi timp si crengilecu frunze, cu cativa centimetri, pentru a se forma lastari laterali noi. Insa aceste resturi inflorite de teiare nu sunt potrivite pentru inmultire.

1. Taierea - de la planta mama luati doar varfuri de lastari fara flori. Fiecare butas trebuie sa aiba o lungime de 8-10 cm.

2. Pregatirea - rupeti frunzele inferioare pana la jumatatea butajului. Astfel, ia nastere o tulpina.

3. Plantarea - butasul se apasa vertical intr-un vas de cultura, iar pamantul se trateaza bine.
Vasul trebuie amplasat intr-un loc luminos, dar nu insorit. Butasii se stropesc si se uda regulat.

4. Inradacinarea - pana iarna, se formeaza radacini si varfuri noi. Primavara, levantica tanara se planteaza in ghivece proprii.

5. Taierea - scurtati regulat aceste plantute, pentru ca ele sa poata creste compacte si stufoase.
 
Mussaenda philippica
Liga plantelor cu flori tropicale aduce in serele noastre vedete impresionante din toata lumea. Plantele semnal (Mussaenda) au in curs a doi candidati pentru sere care in timpul iernii se incalzesc si au temperaturi de camera. Planta semnal filipineza ( Mussaenda philippica ) are frunze acoperite de puf, care se coloreaza, in timpul perioadei de inflorire din toiul verii, in roz la capete.

In mijlocul acestor asa numite frunze superioare, care raman proaspete maimulte saptamani, se deschid florile propriu-zise galbene, care atragmulti fluturi. Cum in seara incalzita intensitatea luminii este cu mult mai mica decat in insula filipineza din care provine planta semnal, e aare nevoie de o taiere pentru a fi mentinuta in forma. Taiati lastarii imediat dupa fiecare inflorire. Administrati ingrasamant fluid o datala 14 zile (din martie pana in septembrie) si planta va face lastari noi, care cresc puternic pana la venirea iernii. In timpul iernii, temperatura trebuie sa fie de 20 grade.

A doua planta semnal ( Mussaenda frondosa )suporta temperaturi de 15 grade iarna.Daca pamantul este usor umed, la fiecare inflorescenta planta va face o frunza superioara alba cu flori propriu-zise galbene.

 
Amenajari gradini 53
amenajare gradina | gradini amenajate
Gradini amenajate
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte >
Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ