Logo Design Decorativ  

Hortensii: sfaturi de ingrijire

Loc: Hortensiile pot fi cultivate cu succes in ghivece si in locuri insorite in cea mai mare parte a zilei.

Conditia:Plantele trebuie udate temeinic, iar ghivecele trebuie sa fie suficientde mari si sa aiba gaura de scurgere a apei. Toate hortensiile cresc in pamant de rododendroni.

Irigare: Hortensiile iubesc apa deploaie statuta, care poate fi adunata in butoaie mari. Daca nu este deajuns, se completeaza cu apa de la robinet, care se lasa sa stea un timp, in prealabil. In timpul verii, hortensiile se uda dimineata si seara, cate doua stropitori de 10 litri la un ghiveci mare.

Ingrasamant:De la mijlocul lui aprilie, administrati-le hortensiilor, o data la opt saptamani, un ingrasamant fuild care contine fier. In plus, administrati-le regulat un ingrasamant special pentru hortensii.

Taiere:Toamna, se taie florile ofilite, chiar sub inflorescenta. Primavara, se indeparteaza la toti lastarii, restul de codita, char deasupra frunzei superioare.

Iernare: Hortensiile din ghivece sunt mai sensibilela ger; de aceea, toamna, trebuie adunate intr-un garaj sau in alt loc luminos si ferit de ger, unde trebuie udate ocazional. De la mijlocullui aprilie, se amplaseaza mai intai intr-un loc la penumbra, inainte de a fi aduse in locul definitiv si insorit in care isi vor petrece toata vara.
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ