Logo Design Decorativ  

Sfaturi pentru gradina in luna martie

Amenajari gradini

Primavara intotdeauna ne impresioneaza cu straturile de flori ca niste covoare.

Cofrajele de oua:
Acum incepe sezonul de insamantare a florilor de vara. Vase ieftine pentru cultura sunt si cartoanele de oua: in fiecare scobitura puteti pune pamant si cate o samanta. Dupa ce plantele devin suficient de puternice, separati fiecare scobitura si amplasati-o in strat!

Bulbi:
Daca solul este dezghetat puteti planta bulbii de care a-ti uitat in toamnatrecuta! Cum acestia pot fi deja incoltiti, nu trebuie amplasati la o adancime prea mare, de preferat mai la suprafata!
Flori in zapada:

Daca mai ninge acum, arbustii infloriti , cum sunt Hamamelis sau iasomia de iarna, trebuie scuturati doar daca zapada este prea grea.


Start timpuriu: plantati begoniile acum!
Datorita preferintei lor pentru umbra, begoniile bulboase(Begonia tuberhybrida) sunt plante longevive foarte indragite pentru balcoanele nordice si vestice.
Pentrua obtine flori timpurii, bulbii plati se amplaseaza in ghivece umplutecu pamant la mijlocul lunii februarie. Adancitura bulbului trebuie sa fie orientata in sus. Pe un pervaz, unde temperatura este de peste 15gradeC, apar primele frunze; planta are necesitati mici de apa,deocamdata. Cu cat frunzele sunt mai numeroase, cu atat mai umed trebuie sa fie pamantul. Insa nu udati prea intens, pamantul nu trebuiesa fie foarte ud! O data la 14 zile administrati ingrasamant fluid pentru plante de balcon . Dacaapar flori deja in martie/aprilie, trebuie taiate. Din apriliebegoniile se calesc, fiind tinute afara peste zi. Din luna mai pot fi scoase definitiv afara!


Ce facem cu brandusele ofilite?
Dintre cei mai indragiti vestitori ai primaverii sunt brandusele(Crocus vernus) , cultivate deseori in ghivece, pe pervaz sau pe terasa. Frigul si zapada nu le deranjeaza. Dupa ce micile plante bulboase s-au ofilit, merita sa le pastrati mai departe, deoarece sun longevive.Cum de obicei brandusele se cumpara in ghivece mici, in care stauinghesuite, dupa ofilire ar trebui amplasate in vase mai mari sau chiar in pamantul din gradina , dupace se dezgheata. Pentru ca bulbii sa ramana mult timp in pamant,administrati inca de la plantare ingrasamant organic si repetati acest lucru in fiecare toamna. Din luna mai, frunzele se vestejesc de la sine, iar bulbii fac o pauza care dureaza pana anul viitor.
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008-2022 Design Decorativ