Logo Design Decorativ  

Sisteme de irigatie pentru gradina

Amenajari exterioare - Amenajari gradini
Estefoarte simplu de explicat de ce este necesara udarea gradinii. Pamantulunde sunt sadite mai multe plante pierde aproximativ 20 litri de apa la 0.80 mp, in fiecare saptamana, pe timp de vara, si 9 litri pesaptamana, primavara si toamna. Aceasta impune un nivel de precipitatiinaturale sau prin stropire, de 3 cm, vara si 1 cm, primavara sautoamna. Daca nu ploua sau nu ati stropit gradina, atunci apa aceastaeste extrasa de catre plante din rezerva solului, ceea ce duce la secatuirea lui.

Se ajunge intr-un punct critic, atunci cand numai ramane apa suficienta in sol, care este absolut necesara pentrudezvoltarea plantelor. Arbustii proaspat plantati sau tipurile deplante de rasad cu radacini fibroase sunt serios afectate din lipsaapei. Frunzele isi pierd stralucirea si culoarea, dupa care cad, ceea ce dupa mai apoi la moarta plantei. Plantele cu radacinibine infipte in sol, precum trandafirii sufera si ele - efectul asuprafrunzelor nu se vede imediat, dar lipsa apei are repercursiuni asupra sezonului de inflorire a plantei.

Solutia este bineinteles caplanta sa fie udata - dar nu e chiar asa simplu, pentru ca trebuie safie si corect facuta. Trebuie luate in considerare timpul potrivit, cantitatea si metoda. Exista, insa, si cateva principii generale:

1) Nu asteptati prea mult pana sa udati planta
Ofilireainseamna ca nu ati udat-o la timp udati-o atunci cand solul este uscatla cativa centimetri adancime, iar frunzele plantei sunt lipsite de vlaga.

2) Nu udati cate putin la fiecare cateva zile
Aceasta imbibare cu apa a pamantului determina putrezirea radacinilor si dezvoltarea buruienilor

3) Alegeti intre doua metode: udarea intr-un punct fix si udarea pe o suprafata mare
Aceasta tehnica presupune stropirea intregului teren plantat si nu directionarea apei spre radacinile fiecarei plante.

4) Udati cu atentie o data ce v-ati hotarat sa o faceti si repetati udarea daca nu ploua.
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ