Logo Design Decorativ  

Design de piscina: alegerea celui mai potrivit model

Articole
mar�i, 17 martie 2015
modele design piscine Deschide Galeria FOTO
                             
Ce poate fi mai placut intr-o vara caniculara decat posibilitatea de a te racori in propria piscina? Desi multi dintre noi privesc construirea unei piscine drept un moft, ce poate fi satisfacut doar de catre cei mai bogati, exista si modele mai putin costisitoare pe care le poti alege pentru curtea ta. Piscina nu este neaparat un obiect de lux, desi acest lucru este influentat de tipul si de designul ei, ci mai degraba un bun cu nenumarate functionalitati. Pe langa faptul ca iti ofera sansa de a te racori in zilele calduroase de vara, piscina adauga un farmec aparte curtii si casei tale. In zonele cu veri lungi si calduroase piscina este una dintre cerintele obligatorii ale multor proprietari.

Dar cine are nevoie de o lista intreaga de argumente pentru construirea unei piscine?! Majoritatea ar spune da fara sa se gandeasca de doua ori, dar cand vine vorba de realizarea acesteia, de materiale, de accesorii si design, aici s-ar putea sa fie ridicate cateva intrebari dificile.

Primul pas in construirea piscinei este alegerea design-ului, a marimii si a stilului care sa se potriveasca casei tale. In al doilea rand, contacteaza o firma de constructii piscine si vezi ce este potrivit pentru zona in care urmeaza a fi amplasata aceasta (sol, panta, marimea curtii etc.). Apoi, alege un tipul de material, cele mai populare fiind piscinele din beton, metalice, cele din vinil si din fibra de sticla. Si nu in ultimul rand, cauta si alege accesoriile pe care ti le doresti si care aduc un plus de valoare intregii arhitecturi.

Ce tip de piscina sa aleg?

Sunt doua lucruri fundamentale ce dicteaza tipul de piscina ce trebuie ales: marimea curtii si clima. La noi in tara totul tine mai degraba de gusturi si de buget. Poti sa alegi o piscina neacoperita, dar ai in vedere ca vara nu dureaza mai mult de 3-4 luni sau una acoperita, inauntrul casei sau separat, insa aceasta va fi mult mai costisitoare. Nu exagera cu marimea piscinei si ia in considerare ca ai nevoie de spatiu pentru sezlonguri, tobogane, umbrele etc.

Alegerea designului piscinei in 4 pasi simpliPasul I. Alegerea formei


In principiu, poti alege ce forma vrei tu, dar exista cateva „sabloane” care se potrivesc anumitor tipuri de constructii si pe care constructorii le recomanda.
Iata care sunt cele mai populare modele de piscine:

Piscina "floare" [Foto]
Piscina in stil grecesc [Foto]
Piscina ovala [Foto]
Piscina rotunda [Foto]
Piscina patrata/dreptunghiulara [Foto]
Piscina in stil roman [Foto]
Piscina in forma de L [Foto]
Piscina "lazy-L" [Foto]
Piscina in forma de rinichi [Foto]
Piscina in forma cifrei 8 [Foto]

Pasul II. Alegerea tehnologiei


Exista o serie de tehnologii folosite pentru purificarea apei: pompa cu filtru din polietilena, pompa cu filtru de nisip, pompa autoamorsata, filtru pe baza de sare, filtru „eco”, cu consum mic de energie etc. Mai multe despre aceste dispozitive afli de la specialistii in domeniu.

Pasul III. Alegerea accesoriilor


Si aceasta etapa trebuie luata in considerare inca de la inceput pentru ca nu este vorba doar despre accesorii, ci si despre construirea unor elemente de suport vizual, ca de exemplu o cascada artificiala sau un bar. Iata cateva exemple:

Cascada [Foto]
Tobogan [Foto]
Jeturi hidraulice in afara sau in interior [Foto]
Lumini [Foto]
Bar [Foto]
Cada cu hidromasaj [Foto]

Pasul IV. Alege tipul de pavaj


Si aici sunt tot 3 tipuri consacrate:
Beton si marmura decorativa
Piatra
Pavele

Acestia sunt pasii simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru alegerea design-ului unei piscine. Tu pe care l-ai alege si de ce?

 
Distribuiti pagina pe:

Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ