Logo Design Decorativ  

Divizia de electrice a Menatwork a crescut productia cu 24% in 2015

Articole
joi, 26 mai 2016
VEM PROIECT LIGHTING Deschide Galeria FOTO
                                           
Divizia de electrice a grupului Menatwork - VEM Proiect Lighting, anunță o creștere a producției de aparate de iluminat cu 24% în 2015, ca urmare a reconfigurării strategiei la nivel de fabrică.

“Inițial aveam procesul de producție setat pe serii mari de aparate de iluminat. În ultimul an, am reușit să adaptăm liniile la serii mici, lucrăm pe comandă și personalizăm aparate la cererea clienților. Mai mult, am regândit complet gama de produse și am făcut conversia la tehnologia LED”, declară Viorel NICULAE, administrator al VEM Proiect Lighting.

Compania va investi anul acesta 300.000 de euro într-un nou utilaj. “Este vorba despre o mașină de tăiere cu laser ultramodernă, care ne va permite să fim și mai flexibili în ceea ce privește producția aparatelor de iluminat personalizate. Această investiție se adaugă la cei 500.000 de euro direcționați din 2013 până în prezent în reutilare și optimizarea fluxurilor de fabricație”, precizează Viorel NICULAE.

VEM Proiect Lighting are in portofoliu in acest moment peste 2400 de modele de aparate de iluminat, iar capacitatea de productie este de 1000 unitati pe zi. Aceste produse sunt destinate iluminatului comercial (retail mic, mediu, hypemarket-uri si mall-uri), zonelor industriale, iluminatului stradal, pentru spatii de birouri si, nu in ultimul rand, sectorului rezidential.

Peste 70% din produse sunt echipate cu tehnologie LED, investitiile in utilaje fiind realizate tocmai pentru a acoperi cererea in crestere pe acest sector. Compania VEM Proiect Lighting a inregistrat o cifra de afaceri de 4.000.000 Euro in 2015, in crestere cu 21% fata de anul anterior, iar asteptarile pentru anul in curs sunt pentru un avans de minim 25%. Fabrica VEM se afla in Popesti Leordeni, pe platforma industriala Menatwork.

Principalele proiecte de iluminat finalizate de VEM in 2016 sunt Unitatile de Primiri Urgente Suceava si Onesti, Centrul logistic Nemo Curier, Metropolis Center, Fabrica de textile medicale Arad, scolile Agarbiceanu si Eminescu din Cluj.

Scolile si spatiile medicale au carente majore in ceea ce priveste standardele de iluminat
“In ceea ce priveste standardele de iluminat pentru spatiile de invatamant si medicale, am demarat un proces educational prin care oferim consultanta gratuita pentru institutiile si persoanele imputernicite sa decida o serie de schimbari in aceste zone. si aici vorbim despre necesitatea unei racordari la standardele de calitate si eficienta de nivel european, la fel cum se intampla in cazul termoizolarii blocurilor, doar ca in cazul iluminatului ar trebui sa avem in vedere, in prima faza, doar o parte din institutiile publice. Poate parea incredibil, insa studiile arata ca atat eficienta actului educational, cat si a celui medical poate fi influentata in mod radical de calitatea iluminatului interior. Ori, este un fapt cunoscut de toata lumea ca scolile din Romania au din proiectare carente majore in ceea ce priveste acustica, ventilatia si iluminatul”, explica Viorel NICULAE.

Productivitatea angajatilor poate creste cu 20% prin iluminarea corecta a birourilor
O alta deficienta identificata de specialistii VEM este legata de felul in care sunt iluminate spatiile de birouri in prezent. Angajatorii care urmeaza sa ocupe acele spatii ignora solutiile de iluminat, iar dezvoltatorii nu au interes in promovarea unor sisteme de calitate ridicata.

“Atunci cand vine vorba de cresterea productivitatii angajatilor, marii angajatori investesc in principal in oferirea de beneficii financiare suplimentare si cursuri de formare profesionala, necunoscand faptul ca instalarea unui sistem de iluminat adecvat este unul dintre principalii factori care determina cresterea randamentului angajatilor. O solutie de iluminat potrivita mediului de lucru, ajuta atat la cresterea productivitatii cu pana la 20 procente, dar si la reducerea costurilor cu energia electrica, in unele cazuri chiar si cu 50 procente”, adauga Viorel NICULAE.

Despre Menatwork

Compania VEM Proiect Lighting este parte a grupului de firme MENATWORK specializat in productia, comertul si montajul materialelor si instalatiilor pentru constructii, grup care si-a inceput activitatea in Romania din 1994. VEM Proiect Lighting a obtinut in aprilie 2016 certificarea ISO 9001:2008.

Grupul de firme Menatwork este format in prezent din 11 firme cu un portofoliu complex de produse si servicii pentru constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Parcul administrativ si industrial din Bucuresti, pe care isi desfasoara activitatea firmele grupului, se intinde in prezent pe o suprafata de 90.000 de mp, in zona de sud a Bucurestiului, mai exact la Popesti-Leordeni.

In fabricile si reteaua de distributie ale Grupului Menatwork activeaza in prezent peste 300 angajati. Menatwork detine si propria retea comerciala in Bucuresti (la Popesti-Leordeni), Cluj Napoca, Craiova, Constanta si Bacau.
 
Distribuiti pagina pe:

Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ