Logo Design Decorativ  

Usi din lemn: modele care iti innobileaza casa

Articole
Wednesday, 11 March 2015
modele de usi din lemn Deschide Galeria FOTO
         
E greu de inteles de ce lumea prefera intotdeauna falsul in locul autenticului sau kitch-ul in locul esteticului. Ia, de exemplu, usa de exterior ce reprezinta o parte importanta a aspectului general al casei, iar alteori este acel punct de interes care atrage toate privirile. De ce ai strica toata aceasta armonie alegand o usa nenaturala, din plastic?

Usile din lemn - durabile si versatile

Lemnul este unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru usile de interior si exterior, mai ales pentru ca exista de diferite tipuri si nuante: cires, stejar, pin etc., iar de multe ori este bine incadrat intr-un suport de otel sau completat de portiuni din sticla transparenta si/sau colorata.
Asa cum spune si titlul, o usa din lemn va innobila orice casa, oferindu-i eleganta si prestigiu. Cum alegem insa cel mai bun model pentru usa de exterior a locuintei?
V-am pregatit cateva exemple de usi si destinatia lor in functie de cateva caracteristici arhitecturale simple.

6 tipuri de usi de exterior din lemn

Usa din lemn intr-o culoare naturala [Foto]

Pentru cladirile in nuante neutre, de la cele din caramida rosie, pana la cele atent vopsite in ivory sau gold, o usa de exterior din stejar triplustratificat, maronie, va incadra foarte bine intrarea casei.

Usa de exterior cu multa sticla [Foto]

Sticla este folosita mai ales pentru usile care dau in spatele casei, in terasa sau pentru cladirile de birouri, dar poate fi utilizata cu succes si pentru o locuinta obisnuita, la curte. Usile de exterior din lemn cu sticla confera o oarecare simetrie si aminteste de vechile cladiri renascentiste, cu multe inflorituri, unde lumina patrundea intr-un fel ametitor printre vitraliile colorate.

Usa cu aspect vintage [Foto]

Pentru cladirile cu aspect ludic, usa vintage sau usa reconditionata este o alegere foarte buna. Are un efect misterios asupra privirilor si inspira un sarm aparte, poate si pentru ca aminteste de cramele si cladirile vechi de conac. In orice caz, este un model de usa care parca te indeamna sa descoperi ce e "dincolo".

Usa din lemn, dar vopsita [Foto]

Fie ca alegi o culoare neutra, negru sau alb sau una mai colorata, tine minte ca usa vopsita este una dintre trendurile de moment. Pregateste-te sa schimbi culoarea si sa o vopsesti mai des decat ai face-o pentru o usa normala, din lemn natural. O usa neagra va conferi o greutate aparte locuintei, fiind potrivita cladirilor clasice, elegante si cu o simetrie perfecta. Usile mai colorate, cum este cea clasica, rosie, se potrivesc constructiilor minimaliste si in nuante calde, apropiate de alb. Alte culori, de exemplu verde sau galben, se potrivesc caselor din caramida netencuita.

Usa cu sculptura geometrica [Foto]

Pentru cladirile impozante, dar si pentru cele moderne prin excelenta, usile care descriu o geometrie perfecta le pot tine piept cu succes. O cladire mare are nevoie de o usa la fel de mare, iar cele cu blaturi patrate sau rotunde sunt cele mai potrivite.

Usa de exterior cu otel [Foto]

Este un model ce aminteste de portile curtilor regale, dar, daca este bine lucrata, poate scoate din anonimat o cladire anosta, din ciment sau caramida. Fierul poate acoperi ferestrele sau poate fi prezent si in accesorii precum butoni, clanta, balamale etc.

Tu ce model ai alege si de ce?

 
Distribuiti pagina pe:

Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ