Logo Design Decorativ  

Decorarea mesei de Craciun

Decoratiuni Craciun

Alaturi de bradul de Craciun impodobit, masa de Craciun in familie sau cu prietenii reprezinta un moment de neuitat. Am observat din fotografiile pe care le-am facut in anii trecuti ca mi se intimpla sa aranjez masa de Craciun aproape la fel, de fiecare data. Tocmai pentru a scapa de aceste automatisme pe care sunt sigura ca le aveti si voi, va propun citeva idei ca masa voastra de Craciun sa fie in acest an simpla, eleganta si totusi surprinzatoare. Totul este sa nu va fie frica sa arate diferit. Iata citeva idei care v-ar putea inspira.
Decorarea mesei de Craciun - Idei de decoratiuni Craciun Decorarea mesei de Craciun poate fi simpla sau elaborata, exact dupa cum va doriti.
Daca banii nu sunt o problema, puteti sa va achizitionati pentru masa festiva totul, de la decoratiuni, pana la vesela, fata de masa si tacimuri. Magazinele (chiar si cele virtuale) va stau in aceasta perioada la dispozitie cu oferte pentru toate gusturile. Pentru ca de cele mai multe ori, masa de Craciun este amplasata in aceeasi incapere cu bradul, va sugeram sa folositi aceeasi cromatica pentru impodobirea bradului si pentru decorarea mesei festive.

Aveti grija ca aranjamentele centrale sa fie vazute de toata lumea, dar in acelasi timp sa nu incurce. Important este, de asemenea, sa nu sufocati cu decoruri masa de Craciun. Cel mai indicat este sa folositi o fata de masa cit mai simpla, eventual intr-o singura culoare sau cu modele cit mai mici si mai discrete. Accentele pe care le folositi trebuie sa fie simple, dar elegante. Evident nu uitati de elementele centrale specifice sarbatorii.

Sunt multe teme pe care le puteti alege pentru masa de Craciun. Daca sunteti un copil in suflet (si vorba aceea, pana la urma cine nu este!) ori asteptati ca la masa sa vina copii, una dintre cele mai la indemina teme este Mos Craciun. Din orice obiect care simbolizeaza marea sarbatoare puteti realiza o adevarata tema. Cu alte cuvinte, acest obiect sa se regaseasca in diferite forme peste tot, ca un laitmotiv.

Sa luam, de exemplu, ca tema clopotelul. Folositi doua servete de pinza, de culori diferite (in concordanta cu cromatica aleasa, fireste) pentru fiecare invitat. Impaturiti-le fie impreuna, fie separate, important fiind sa le legati impreuna. Pentru Craciun, puteti folosi panglici, de marimi potrivite de care sa prindeti clopotei. Servetele astfel realizate le puteti plasa pe mijlocul farfuriei invitatilor vostri. Pentru a intregi tema, clopoteii pot fi agatati de spatarul scaunelor de la masa sau de bucatele de brad, pe masa.

Pentru adulti o tema minunata poate fi "Craciunul alb". Poate crea amintiri ale Craciunului de altadata cu zapezi imense, folositi vesela albastra sau alba. Fulgi de zapada, oameni de zapada, stelute si cristale, toate pe culorile dominante alb si albastru.

Nu in ultimul rind, tema poate fi de inspiratie religioasa. Celebrarea Craciunului este sarbatoarea nasterii lui Iisus, ingerasi, miei si scena nasterii in miniatura pot aduce caldura in caminul dumneavoastra si va pot reaminti despre ce este cu adevarat Craciunul, un timp al reflectiei si a noilor inceputuri. Albul, auriul si rosu sunt culorile cele mai potrivite pentru a intregi atmosfera.

Fiecare masa de Craciun are nevoie de o piesa centrala, pe care o puteti cumpara sau confectiona singuri. Crengile de brad, conurile, frunzele de visc, luminarile, de regula rosii, ori fructele de padure uscate sunt doar citeva dintre ingredientele de care va puteti folosi pentru decorarea mesei de Craciun.
 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008-2022 Design Decorativ