Logo Design Decorativ  

Pardoseli din lemn pentru exterior (deck)

Parchet

Decking-ul - solutia ideala pentru spatiile de relaxare, pentru pavari si placari

pardoseli lemn exterior Cautarile constante in privinta utilizarii lemnului de exterior in arhitectura a dus la o crestere a numarului de solutii aplicate in aproape toate domeniile pietei constructiilor.
Noi solutii si noi materiale destinate pardoselilor si placarilor exterioare au fost revelate odata cu utilizarea lemnelor exotice cu durabilitatea foarte inalta, ce permit rezolvarea unor situatii dificile chiar si acolo unde expunerea la conditii climatice dure este indelungata.
Decking-ul este un sistem utilizat pentru pardoseli simple exterioare, alei de traversare, gradini, promenade, faleze, pardoseli pentru localuri in aer liber, paliere si scari de gradina, parcari, alei de golf, pontoane, podete, terase, chioscuri de gradina, placari de fatade, etc.

Toate tipurile de pardoseli exterioare sunt adaptabile la sistemele cu suport reglabil din PVC. Acest sistem reglabil permite montarea pardoselilor de tip decking direct peste hidroizolatii si permite preluarea unor diferente de nivel semnificative.
Punerea in opera a unei terase este relativ rapida, ceea ce reprezinta un atuu in plus la alegerea acestei solutii.
Anumite specii de lemn au capacitate naturala de a rezista complet la conditii dure atmosferice, altele au nevoie de un tratament termic sau chimic.
Din prima categorie fac parte esentele tropicale provenite din America De Sud si Asia: Ipe, Teak, Garapa, Amargoso, Tatajuba, Itauba, Cumaru, Massaranduba, etc.
Cel mai solicitat din aceasta categorie este Ipé: lemn cu aspect modern, renumit pentru soliditate si nuantele superbe de maron intens cu usoare reflexe rosiatice, ce contribuie la crearea unei atmosfere intense si calduroase. Ipé-ul imprima mult stil unei tersase si o discreta amprenta de exotism elegant. Foarte rezistent la socuri, intemperii si inghet.
Cea de a doua categorie cuprinde esente europene din zonele temperate: Frasin, Stejar, Castan, Pin, Larice, etc.
Important este ca toate aceste lemne asigura terasei o speranta de viata de 15-25 de ani (in functie de esenta), in conditiile de exploatare recomandate, daca punerea in opera s-a executat corect, cu respectarea tuturor normelor de montaj si utilizare a unor elemente de fixare adecvate rezistentei la coroziune.
Terasele tip decking nu necesita intretinere specifica; tendinta culorii lemnului de a vira usor catre gri este perfect normala. Este suficienta o curatire si aplicarea unui ulei cu filtru UV de doua ori pe an, intretinere pe care este recomandat sa o incredintati firmei care a instalat terasa.

Informatii suplimentare despre Decking

Decking-ul este un bun mijloc de a pune in valoare o casa, o gradina, un spatiu comercial.
Pentru ca lemnul este polivalent si usor de prelucrat comparativ cu alte materiale de constructie, se poate pune in opera orice forma, marime sau stil de amenajare. Factorul cheie in alegerea lemnului pentru utilizarea la exterior este durabilitatea esentei alese, capacitatea de a rezista la solicitarile exterioare, cu precadere la conditiile de umiditate(lemnul tinde sa se degradeze atunci cand procentul de umiditate in aer scade sub 20-22%).
Ce este lemnul termotratat?
Un lemn cu caracteristici schimbate printr-un procedeu ecologic de termotratare. Temperaturile mari cuprinse intre 170 si 230° C ajusteaza si modifica unele caracteristici ale lemnului fara a fi nevoie de aditivi.
In armonie cu natura, confortabila si atragatoare, terasa se adapteaza tuturor tipurilor de sol: plat, in panta, teren umed sau pe malul apei, etc.

Imagini: Pardoseli din lemn pentru exterior
pardoseli exterioare de tip decking            
Date tehnice / Fisa produsului: Pardoseli exterioare de tip decking din lemn masiv
documentatia pardoseli exterioare de tip decking Ecolemn
Pentru detalii vizitati pagina de prezentare  Ecolemn - Parchet prin excelenţă


 
Distribuiti pagina pe:Pagina Facebook Design Decorativ
Design Decorativ pe Twitter
Copyright © 2008 - 2024 Design Decorativ